Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, 6/2/2016

Imerida Kilkis 6-2-2016Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων κ. Γ. Μπλάτση, διοργάνωσες επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016. Το θέμα της ημερίδας είναι: "Οργανώνοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο. Το παράδειγμα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού".

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, για το πώς μπορούν να ετοιμάζουν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο, συμμετείχαν βιωματικά σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και στο τέλος σχεδίασαν τα δικά τους προγράμματα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 41 εκπαιδευτικοί.

Ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς - Ιανουάριος 2016

imerida arvanitidouΤην Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στις 2.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για όσους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν κλείσει ραντεβού να υλοποιήσουν μόνοι τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα («Όψεις της καθημερινής ζωής στην Παλαιοχριστιανική εποχή», «Το βυζαντινό κάστρο», «Νερό πηγή ζωής» και «Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου»). Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν 39 εκπαιδευτικοί.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016

DHM 2016 2"Μουσεία και πολιτιστικά τοπία – Συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό περιβάλλον"

Πολιτιστικά τοπία υψηλής ποιότητας είναι δυνατό να προκύψουν μέσα από έμπνευση, ιδέες, πρωτοβουλίες, συνέργειες και ποικιλία δράσεων. Αυτός είναι και ο στόχος του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016, που φέτος έχει θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Μέσα από τη συνεργασία με ποικίλους φορείς, το Μουσείο διευρύνεται και αναδεικνύει τη δυναμική του ως κέντρο πολιτισμού με πλήθος εκδηλώσεων, από τις 14 ως και τις 22 Μαΐου.

Η αυλαία ανοίγει με «θεατρικά τοπία» που προκύπτουν από τη σύμπραξη μουσείου και θεάτρου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Υπό την καθοδήγηση τριών σκηνοθετών-διδασκόντων (Βίκτωρ Αρδίττης, Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός), φοιτητές και φοιτήτριες παρουσιάζουν θεατρικές δράσεις στους χώρους του Μουσείου.

Ακολουθεί σειρά δράσεων και εκδηλώσεων: μουσικό δράμα βασισμένο σε πρόζα του Σάμουελ Μπέκετ από την Ομάδα Meet the Art, διαδραστική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση για κινητά και tablet με λειτουργικό Android (σε συνεργασία με την Anaptixis Development Team) και, τέλος, πολιτιστική περιπατητική διαδρομή στη γειτονιά του Μουσείου (σε συνεργασία με την ομάδα dot2dot).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις.
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
Την Τετάρτη 18 Μαΐου η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2016
«Θεατρικά τοπία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού»
Θεατρικές δράσεις στους χώρους του Μουσείου σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016, 20.00: «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη (επόπτης καθηγητής Δ. Κωνσταντινίδης).
Κυριακή 15 Μαΐου 2016, 18.00: Ανοιχτό μάθημα υποκριτικής/performance–περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου (επόπτης καθηγητής Μ. Μαρμαρινός).
Κυριακή 15 Μαΐου 2016, 20.00: «Elevate», σε σκηνοθεσία της Λήδας Σιμώτα – Ελ Τζαγιούσι (επόπτης καθηγητής Β. Αρδίττης).

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, 8.00 – 20.00: «Amusing Museum». Διαδραστική ξενάγηση με ερωτήσεις, γρίφους και παιχνίδια για κινητά και tablet με λειτουργικό Android. Σε συνεργασία με την Anaptixis Development Team (ομάδα αποφοίτων του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ).

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, 20.00: «Φαντασία Νεκρή, Φανταστείτε» Μουσικό δράμα βασισμένο στην πρόζα του Σάμουελ Μπέκετ από την Ομάδα Meet the Art.

Σάββατο 21 Μαΐου 2016, 11.00: «Στη γειτονιά του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» Μια πολιτιστική περιπατητική διαδρομή σε συνεργασία με την ομάδα dot2dot (Αφετηρία: Λευκός Πύργος, διάρκεια 1 ώρα)

Περισσότερα Άρθρα...