Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες του Μουσείου κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012

news display 06Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν εκπαιδευτικά προγράμματα για νήπια και μαθητές Α΄ Δημοτικού με τίτλο "Παίζουμε ανασκαφή;" και "Γνωρίζω τις βυζαντινές εικόνες", για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού με τίτλο "Όψεις της καθημερινής ζωής στην παλαιοχριστιανική εποχή" και "Το βυζαντινό κάστρο" και για μαθητές Γυμνασίου με τίτλο "Ανακαλύπτοντας το παρελθόν".

Το πρόγραμμα "Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού" σημείωσε και φέτος πολύ μεγάλη επιτυχία. 1300 παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν στα Κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου από τον Οκτώβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012. Οι συμμετέχοντες άκουσαν παραμύθια, δημιούργησαν κεραμικά, ψηφιδωτά, χαρτονένια κάστρα, έφτιαξαν τα δικά τους σημειωματάρια και έπαιξαν παιχνίδια ρόλων στις αίθουσες του Μουσείου.

Συμμετέχοντας στη Νύχτα Μουσείων, στις 17 Μαΐου το Μουσείο φωταγωγήθηκε και οργάνωσε βραδινές ξεναγήσεις από τις 8 ως τις 11 το βράδυ για όσους ήθελαν να το επισκεφτούν νύχτα.

Στις 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό με δωρεάν ξεναγήσεις και την προβολή του video "ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ. Μια ψηφιακή περιήγηση με τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας". Το απόγευμα, οι φίλοι του Μουσείου παρακολούθησαν στο αίθριο το χορευτικό δρώμενο "Μια στιγμή" από το χοροθέατρο Αδράστεια και στη συνέχεια διασκέδασαν με μουσική rock 'n roll με τους Poco a Poco.

Στις 25 Μαΐου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και την Πρεσβεία της Σερβίας στην Ελλάδα, η αφηγήτρια παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη αφηγήθηκε σερβικά λαϊκά παραμύθια στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Η φετινή σχολική χρονιά έκλεισε με τη φιλοξενία 26 μαθητών και των δασκάλων τους από σχολείο των Ιωαννίνων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης "Διανυκτέρευση στο Μουσείο", την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Οι μαθητές έφτασαν στο Μουσείο στις 7 μ.μ., συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Όψεις της καθημερινής ζωής στην Παλαιοχριστιανική εποχή" και στη συνέχεια παρακολούθησαν κουκλοθέατρο με τον Παναγιώτη Κουλούρη και τη Δήμητρα Ζάντζα με τον τίτλο "Οι γείτονες". Το βράδυ κοιμήθηκαν στο χώρο υποδοχής και το πρωί έπαιξαν Παιχνίδι Ρόλων με τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft. Οι μαθητές αποχώρησαν το Σάββατο στις 10:30 π. μ. ενθουσιασμένοι από την μοναδική εμπειρία που έζησαν.

Μετά την αποχώρηση των παραπάνω μαθητών κατέφτασαν στο Μουσείο οι μαθητές της Ε2 τάξης του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Π.Τ.Δ.Ε του Α.Π.Θ παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του Μουσείου τις εργασίες τους με θέμα «Βυζαντινό Τραπέζι» που αναφέρονται στη διατροφή στα χρόνια του Βυζαντίου. Στη συνέχεια μαγείρεψαν στην αυλή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων βυζαντινά φαγητά για τους γονείς τους και τους επισκέπτες του Μουσείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 90 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι 22 μαθητές του Ε2.

Ο τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού εύχεται σε όλους τους φίλους του "Καλό καλοκαίρι".

 

Erektionsstörungen von Zeit zu Zeit sind nicht unbedingt ein Grund zur Besorgnis. Wenn jedoch die erektile Dysfunktion ein fortlaufendes Problem ist, kann es Stress verursachen, Ihr Selbstvertrauen beeinflussen und zu Beziehungsproblemen beitragen. Probleme, eine Erektion zu bekommen oder zu behalten, können auch ein Zeichen für einen zugrunde liegenden Gesundheitszustand sein, der behandelt werden muss und ein Risikofaktor für Herzerkrankungen auf der Straße ist. Basic-Intro von unserem Apotheken-Sponsor: Erektil dysfunktion beandling med viagra online Deutschland und apotek .Good price ist eine großartige Wahl für unsere Besucher, wo man in Deutschland ohne Rezept Medikamente bestellen kann, mit schneller Lieferung in den Händen. All diese Sorgen können dazu führen, dass Sie Angst haben und Intimität vermeiden, was zu einem Teufelskreis führen kann, der Ihr Sexualleben - und Ihre Beziehung - stark belastet.